Szakembereink

A Cognity Fejlesztő Központ szakmai stábja a különböző segítő szakmák képviselőiből áll össze. 

Pálfi-Poczik Emese

pszichológus,
munka- és szervezet szakpszichológus,
alapító

Csicsai Éva

gyógypedagógus

Kürthy Anna

pszichológus,
fejlesztő irodalomterapeuta

Babos Barbara

pszichológus
munka és szervezet szakpszichológus
mindfulness tanár

Pintér Gabriella Márta

pszichológus,
család- és párterapeuta jelölt

Szakembereink

A Cognity Fejlesztő Központ szakmai stábja a különböző segítő szakmák képviselőiből áll össze. 

Pálfi-Poczik Emese

pszichológus,
munka- és szervezet szakpszichológus,
alapító

Csicsai Éva

gyógypedagógus

Kürthy Anna

pszichológus,
fejlesztő irodalomterapeuta

Babos Barbara

pszichológus,
munka- és szervezet szakpszichológus,
mindfulness tanár

Pintér Gabriella Márta

pszichológus,
család- és párterapeuta jelölt

Poczik Emese

Pszichológus​
Munka- és szervezet szakpszichológus
Alapító

Pszichológusi diplomámat 2015-ben szereztem az ELTE Klinikai és Egészségpszichológiai szakirányon. Az egyetemi évek alatt a klinikai pszichológia irányába fordultam, és szereztem tapasztalatot egy pszichiátriai osztályon. A diplomám megszerzése után a gyermekvédelemben helyezkedtem el és dolgoztam évekig. Elsősorban a különleges nevelési igényű gyermekek pszichológiai támogatását láttam el, valamint a súlyosabb pszichés állapotú serdülők gondozása tartozott főbb feladataim közé. Munkám mellett szívesen önkénteskedtem, akár gyermekek táboroztatásáról, akár felnőtt, stroke-on átesett betegek érdekeinke képviseletéről esett szó. Emellett folyamatosan építettem kliens körömet, vállalkozóként főként gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek pszichés támogatását végeztem egyéni pszichológiai tanácsadás keretén belül.

2017-től kezdve lassanként a munka és szervezetpszichológia világába eveztem át, ahol szervezetfejlesztési projekteket vezetek, munka- és szervezet szakpszichológusként tevékenykedem. Egyéni, csoportos és rendszerszintű fejlesztésekért felelek tanácsadóként. Az elmúlt években jártasságot és képzettséget szereztem a coachingban, így pszichológiai szolgáltatásaimat a coaching módszertanával egészítettem ki. A Cognity Fejlesztő Központ ötlete már évek óta foglalkoztatott, hiszen hittem benne, hogy a megfelelő minőségű és komplexitású fejlesztés gyakran a különböző segítő szakmák együttműködésétől válik igazán hatékonnyá. Valamint gyakran futottam bele olyan helyzetbe, ahol a gyermekek/felnőttek további fejlesztése más szakember bevonását igénylik (családterapeuta, fejlesztő pedagógus, gyógypedagógus, táplálkozási tanácsadó). Célommá vált egy olyan szakmai műhely létrehozása, ahol segítők szakemberek dolgoznak együtt egy szakmai teamként, így tapasztalataink egymással való megosztása, valamint a kapcsolati hálónk és együttműködésünk még inkább támogatja klienseinket a fejlődésben. 

Az alábbi témákkal forduljanak hozzám bizalommal:

 • Önbizalommal, önértékeléssel kapcsolatos nehézségek
 • Stresszkezelés
 • Munkahelyi problémák, kiégés
 • Karriertanácsadás
 • Motiváció
 • Életvezetési tanácsadás
 • Serdülő konzultáció
 • Szülőkonzultáció

Csicsai Éva

Gyógypedagógus

Csicsai Éva vagyok. Végzettségem szerint gyógypedagógus. Tanítottam tanulásban akadályozott gyermekeket. Fejlesztettem, fejlesztek tanulási problémákkal küzdő általános iskolás tanulókat. Néhány éve autizmus spektrum zavarral élő csoportot vezetek. Hiszem, és tapasztalom, hogy a tanuláshoz szükséges képességek fejlesztésével a tanulás minősége javítható.

Az alábbi témákkal forduljanak hozzám bizalommal:

 • Sindelar terápia-óvodás, és iskolás változata is
 • Olyan képességek fejlesztése, amelyek támogatják, illetve alapjai a sikeres tanulási folyamatnak
 • Számolási készségek megtámogatására Szorobán-oktatás

Az alábbi témákkal forduljanak hozzám bizalommal:

 • Tanulási nehézségek, tanulási akadályoztatottság
 • Tanulási zavarok (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia)
 • Tanulási motiváció hiánya

Kürthy Anna

Pszichológus​
Fejlesztő irodalomterapeuta​

Hiszek abban, hogy egy bátorító, bizalmi közeg képes felnőttet és gyermeket is megtartani, hiszen sokszor maga a kapcsolódás is gyógyító erejű. Az üléseken közösen dolgozunk azon, hogy rátaláljunk olyan külső és belső erőforrásokra, melyek biztos alapot adhatnak a nehéz élethelyzetekben.

Pszichológusi diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem, interperszonális és interkulturális szakirányon, majd a következő évben fejlesztő irodalomterapeuta és facilitátor képzéseket végeztem. Jelenleg iskolapszichológusként dolgozom, ahol szülő és pedagógus konzultációkat tartok, illetve egyéni és csoportos foglalkozásokat a diákoknak. Itt főleg beilleszkedési, tanulási nehézségek, magatartási problémák felmerülése esetén, pályaválasztási, továbbtanulási kérdésekkel kapcsolatban illetve egyéb iskolai és magánéleti problémákkal keresnek meg.  

A foglalkozásaimba szívesen csempészem be az irodalmi szövegek adta lehetőségeket, hiszen sokszor egy gyermeket mesén, egy kamaszt dalszövegeken keresztül lehet leginkább megérteni. Az irodalomterápia tulajdonképpen minden olyan szöveg önismereti felhasználását jelenti, ami fontos az adott személynek. Így ha van egy vers, egy novella, egy slam poetry, egy dalszöveg, egy mese, bármi, ami megérinti az embert, érdemes vele mélyebben is foglalkozni. Az irodalomterápia segít mélyíteni az önismeretet, új nézőpontokat ad, oldja a bennünk lévő feszültséget és segít kapcsolódni másokhoz.    

Az alábbi témákkal forduljanak hozzám bizalommal:

 • önismereti kérdések
 • önértékeléssel, önbizalommal kapcsolatos nehézségek
 • stresszkezelés
 • pálya –és karriertanácsadás
 • kommunikáció
 • serdülő konzultáció
 • szülőkonzultáció

Végzettségeim:

 • Apor Vilmos Katolikus Főiskola – Fejlesztő irodalomterapeuta
 • Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület – Facilitátor
 • Pázmány Péter Katolikus Egyetem – Pszichológus (MA)
 • Pázmány Péter Katolikus Egyetem – Pszichológus (BA)

Babos Barbara

Pszichológus​
Munka- és szervezet szakpszichológus​
Mindfulness tanár

Pszichológusi diplomámat 2014-ben szereztem a Budapesti Műszaki Egyetemen, Munka és szervezetpszichológia szakirányon.
Az egyetem közben és után multinacionális cégeknél szereztem tapasztalatot a személyügy területén. Majd állami cégeknél hasznosítottam pszichológiai tudásomat, pszichológiai alkalmasságvizsgálatokat, tanácsadást, készségfejlesztő tréningeket tartok a munkavállalóknak. Kedvelt témáim a stressz, stresszkezelés, érzelmi intelligencia, erőszakmentes kommunikáció, asszertív kommunikáció.

A szervezetpszichológusi szerepem mellett szerettem volna az egyénnel is foglalkozni, ezért az utóbbi években munkám mellett pszichológiai tanácsadást tartok serdülőknek és felnőtteknek stressz, megküzdés, pályaorientáció, munkahelyi nehézségek, önismeret, életvezetési nehézségek témáiban. 2021-ben eszköztáramat a tudatos jelenlét módszerével egészítettem ki, mely abban segíthet, hogy felismerjük működésmódjainkat, megtanuljunk egy elfogadóbb módon viszonyulni magunkhoz és másokhoz, és könnyebben kezeljük az életünkben megjelenő nehézségeket.

Mindannyiunknak nehéz eligazodni ebben a bizonytalan világban és úgy gondolom, mindannyiunknak fontos a támogatás ebben. Munkám során legfontosabb értékeim a kíváncsiság, elfogadás, bizalom, biztonság. Szeretném ezeket a minőségeket átadni serdülő és felnőtt klienseimnek.

Az alábbi témákkal forduljanak hozzám bizalommal:

 • Tudatos jelenlét alapú stresszcsökkentés, Stresszkezelés, Reziliencia fejlesztése
 • Önismeret elmélyítése
 • Önbizalommal, önértékeléssel kapcsolatos nehézségek, Önmagunkkal való együttérzés fejlesztése
 • Munkahelyi problémák, túlhajszoltság, kiégés
 • Életvezetési tanácsadás
 • Pályaorientáció
 • Serdülő konzultáció

Pintér Gabriella Márta

Pszichológus 
Család- és párterapeuta jelölt​

Diplomámat 2014-ben az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán szereztem klinikai és egészségpszichológiai szakirányon, majd a család és párterápiás módszer felé fordulva a Magyar Családterápiás Egyesületnél képződtem és képződök a mai napig. Diplomám megszerzése után éveket dolgoztam a gyermekvédelmi szakellátásban lakásotthonokban és a nevelőszülő hálózatban, iskolában, valamint önkéntes segítő projektek keretein belül zenei fesztiválokon és a hajléktalanellátásban önkéntes pszichológusként. Egyéni konzultáció keretein belül főként olyan serdülőkkel és fiatal felnőttekkel dolgozom, akik önmaguk és érzelmeik megismerésével, önbizalmuk növelésével, életvezetési nehézségeik megoldásával, párkapcsolati, családi vagy egyéb társas kapcsolatokat érintő kérdésekkel, elakadásokkal szeretnének foglalkozni. 

Úgy gondolom, hogy a kamaszoknak és a fiatal felnőtteknek is nagyon nehéz dolguk van a világban való eligazodásban, sok nehézség és kihívás állja útjukat, talán több is- de mindenképpen más típusúak, mint amikkel a korábbi generációk találkoztak. A hozzám fordulókat ebben a viharokkal és kérdésekkel teli időszakban segítem, hogy megtalálhassák saját válaszaikat, erősségeiket és útjukat. Az egyéni konzultációk mellett fontosnak tartom a családok és párok támogatását, család-és párterápiás konzultációk keretén belül, annak érdekében, hogy a párkapcsolat vagy a család védőhálót, érzelmi biztonságot és a feltöltődés forrását jelenthesse minden tag számára. Hiszem, hogy a nehéz élethelyzetbe kerülő, vagy hirtelen megoldhatatlannak tűnő problémával szembesülő családokban és párokban ott rejlik az erő és a lehetőség, hogy helyzetüket megértsék, és a probléma számukra megfelelő megoldását a közös munka során megtalálják.

Az alábbi témákkal forduljanak hozzám bizalommal:

 • Önértékeléssel, önbizalommal kapcsolatos nehézségek
 • Önismeret mélyítése
 • Enyhe szorongások
 • Életvezetési tanácsadás
 • párkapcsolati , családi nehézségek
 • Egyéb szociális kapcsolatokban felmerülő problémák
 • Serdülőkonzultáció

Kérdezzen tőlünk!

Szakembereink állnak rendelkezésére akkor is, ha kérdéseire választ, iránymutatást keres. Kérdezzen tőlünk elakadásával, nehézségeivel kapcsolatban, és a témához leginkább közel álló szakemberünk válaszol Önnek.

Scroll to top