Pszichológia

Egyéni pszichológiai tanácsadás

Az egyéni pszichológiai tanácsadás pszichológus által vezetett találkozásokat és beszélgetéseket jelent, mely során a pszichológus és a hozzá forduló személy közösen keresnek megoldást az aktuális nehézségekre. A pszichológushoz forduló személy biztonságos környezetben oszthatja meg elakadásait, problémáit, szakember segítségével értheti meg jobban a fennálló problémát, önmagát, valamint a környezete reakcióit. 

Egyéni pszichológiai tanácsadásra a következő témákkal fordulhat hozzánk:

 • Önismeret, önfejlesztés
 • Önbizalom, önértékelés, énkép
 • Életvezetési tanácsok és nehézségek
 • Szociális kapcsolatokban mutatkozó problémák, elakadások 
 • Enyhe mértékű szorongás
 • Stresszkezelés
 • Párkapcsolati nehézségek
 • Munkahelyi konfliktusok, nehézségek

Serdülőkonzultáció

A serdülőkornak, mint minden fejlődési szakasznak, is megvannak a maga krízisei, nehézségei és sajátos akadályai. A személyiségfejlődés egyik fontos állomása a serdülőkor, amellyel minden serdülő másként küzd meg. A serdülőkonzultáció pszichológus szakemberrel történő találkozásokat és beszélgetéseket jelent, ahol az aktuális nehézségek, problémák feldolgozása és aktív megoldáskeresés zajlik.

Szülőkonzultáció

Bizonyos élethelyzeti nehézségekre, családi működésre, a gyerekekkel kapcsolatban tapasztalt problémákra a szülők maguk is tudnak megfelelő hatékonysággal reagálni. A szülőkonzultáció során a szülőket olyan eszközökkel és módszerekkel, tanácsokkal támogatjuk, hogy maguk is képesek legyenek a gyermekeikkel kapcsolatos nehézségek megoldásait megtalálni. A szülőkonzultáció keretein belül szakembereink válaszolnak a gyermekneveléssel kapcsolatos kérdéseikre, edukálják a szülőket annak érdekében, hogy maguk is jobban megértsék saját gyermekük reakcióit. 

Coaching

A coaching olyan gyakorlatias, célvezérelt módszertan, mely kifejezetten a kliens erősségeinek önmaga általi felfedezésére épít. A folyamat során a coach partnerségben, gondolatébresztő és kreatív együttműködésben dolgozik együtt ügyfelével, akil maga találhatja meg megoldásait az aktuális nehézségeire, kérdéseire. Pszichológusaink coaching módszertannal dolgozva segítik Önt, amennyiben a coaching szolgáltatásunkat választja.

Gyógypedagógia

A gyógypedagógia szolgáltatásunk elsősorban tanulásban akadályozott gyermekek fejlesztését foglalja magába. Az egyéni fejlesztés során a tanulásban akadályoztatott tanulók komplex fejlesztése történik, mely kiterjed a szociális és tanulási képességek alakítására is. A fejlesztési folyamat során az egyéni fejlesztési terv egyfajta keretet ad az együttműködésnek, valamint meghatározza, hogy a fejlesztés milyen gyakran és mennyi időben történjen meg. Gyógypedagógus kollégánk elsődleges feladata egy olyan ösztönző, bizalmi légkör megteremtése, melyben a gyermekek bátran kísérletezhetnek és gyakorolhatják a képességek elsajátítását. A motivációjuk és önbizalmuk ezáltal folyamatosan növekszik. 

Várjuk olyan családok jelentkezését:
 • ahol a gyermek tanulásban akadályoztatott, akár diagnózissal is rendelkezik.
 • pedagógiai javaslatában gyógypedagógiai megsegítés ajánlott (tanulásban akadályozott)
 • diangózissal nem rendelkezik, de az utóbbi időben kortársaitól lemaradt, az iskolai teljesítménye romlott, nehézsége támadt az iskolai tananyag feldolgozásával

Fejlesztő pedagógia

A fejlesztő pedagógus különböző módszerekkel és eszközökkel segíti a gyermeket abban, hogy az átlagtól elmaradó képességét fejlessze, felzárkóztassa. A fejlesztő pedagógiai támogatás már az egészen korai fejlődési időszakban hasznos lehet, a mozgásfejlődési lemaradások fejlesztése hatással lehet a későbbi iskolai/ óvodai működésre, teljesítményre. Az iskoláskorban megjelenő fejlődésbeli elakadások időben elkezdett, szakember által végzett fejlesztése támogatja a gyermeket abban, hogy az esetleges tanulási lemaradását behozza. Ezáltal pozitív hatást gyakorol a gyermek önbizalmára, énképére, tanulási motivációjára és beilleszkedésére is. Szakembereink sok éves fejlesztői és gyógypedagógiai tapasztalattal a hátuk mögött, játékos módszerekkel és eszközökkel biztosítják a folyamatos előrehaladást és fejlődést. 

Család és párterápia

A családterápiás szemléletmód alapja a rendszerben és nem az egyénben való gondolkodás. A családterápia fókuszában a kapcsolatok és a család tagjai között kialakult dinamika, a kommunikáció sajátosságai állnak. A családterápiás szemlélet szerint a tapasztalható probléma kialakulásában és annak fenntartásában minden családtagnak megvan a maga szerepe, így a megoldás is közösen található meg. A családterápiás ülés történhet egy vagy két  szakember vezetésével, 90 percig tart. Célja a családi rendszer új egyensúlyának megtalálása.

Táplálkozási tanácsadás

A táplálkozásunk kihat a mentális és fizikai állapotunkra is, gyerekként éppúgy, mint felnőttként, ezért a mai stresszes világban különösen nem hanyagolhatjuk el. Fontos, hogy az étrendünknek funkciója legyen, azaz a saját szervezetünk szükségletének megfelelő arányban legyenek bejuttatva az energiát adó főtáplálélok. Másrészt pedig, hogy ezeken belül is minden szükséges mikrotápanyagot (vitaminokat, ásványi anyagokat), amit csak lehet, be tudjunk juttatni az ételeinkből és támogassuk a bélflóránkat, hogy a bevitt nutriensek fel is tudjanak szívódni.
Továbbá az is cél, hogy ne okozzanak gondot azok a fajta ételek, amelyek akár átmenetileg, akár hosszú távon terhelik a szervezetünket, a tápanyagoktól elveszik a helyet vagy gátolják a felszívódásukat negatív emésztőrendszeri, hormonális és/vagy egyéb kellemetlen közérzeti tünetek és problémák kíséretében.
Összességében a szervezetünk optimális működéséért teszünk meg mindent, ha úgy táplálkozunk, hogy annak legyen funkciója is a teltségérzeten túl.

Mi mindenre tudunk így a táplálkozással, tápanyagokkal hatni?
– immunerősítés
– optimális testsúly elérése
– emésztési problémák
– (női) hormonális problémák
– pajzsmirigyproblémák, Hashimoto
– inzulinrezisztencia
– allergiák, gyulladások
– rossz közérzet, krónikus fáradtság
– termékenységfokozás, babavállaláshoz anyai, apai szervezet feltöltése.

Ha szeretnéd optimalizálni a szervezeted működését és a táplálkozásod, várunk szeretettel funkcionális táplálkozási tanácsadásra!

 

Bejelentkezés

Amennyiben a szolgáltatásaink megszólították Önt, szeretettel várjuk egy orientációs beszélgetésre, melynek keretén belül feltérképezzük az Ön számára leginkább hatékony segítséget. 

További információért és bejelentkezésért forduljon hozzánk emailben a hello@cognity.hu címen, vagy töltse ki alábbi űrlapunkat.

Scroll to top